Friday 9 April 2010

Прогноза за времето в Пловдив през месец Май 2010 година

Времето през месец Май в Пловдив ще бъде преобладаващо топло със средни температури около 25 градуса. Прогнозата за времето е за слаба облачнос с предимно слънчеви дни, като се очаква лек южен и источен вятър.

Вълежите през Май месец, ще бъдат от порядъка на 100-115 литра на квадратен метър. Очакваните киличества на валежите са по-големи от обикновенните количества за месеца. Прогнозата за повече валежи е продиктувана от факта, че се очакват южни ветрове носещи дъжновни облаци от Гърция и Турция.

През пърата една трета от месеца, се прогнозират средни температури около 21 градуса със валежи около 15-20 литра на квадратен метър. Ще се наблюдава засилена разкъсана облачност с слаби источни ветрове.
Прогнозата за времето през втората трета на месец Май е за температури около 25 градуса със валежи около 40-50 литра на квадратен метър. Ветровете ще са южни, а благодарение на тях времето ще се осеща като по-топло. Очакват се гръмотевични бурии.
За радост на Абитуриентите в Пловдив, тази гона на 24 Май времето ще бъде слънчево с температура над 26 градуса и с нулева облачност. Вятър почети няма да има, което ще благопричтства доброто изкарване на празника. През периода 20-31 май, прогнозата на времето е за стойности близки до описаните за 24 май.

No comments:

Post a Comment